Et møte med samisk kultur!

Maurtua har hatt prosjekt om samisk tradisjonskultur og vi avsluttet prosjektet med markering av samefolkets nasjonaldag med å spise tradisjonsretten finnbiff!

Barna på Maurta har fått oppleve og lære om samsik tradisjonskultur. Dette gjennom å lytte til joik og lage joik selv, studert bilder og sett små videosnutter av rein og reinsdrift, kofte og tradisjonelle samer og deres levesett. Vi har laget små lavvoer med selvplukkede pinner og pyntet disse med ulike materialer i farger fra det samiske flagget. Vi har farget vann på magisk vis ved å lage fargene i det samiske flagget og opplevd det spennende eksperiment med at vann skifter form fra flytene til fast form, disse isklossene lagde vi samefolkets flagg med. Barna har fått kjenne på og prøve skaller. Og vi laget finnbiff som falt i smak hos barna!